Το τραπεζικό deal που θα αλλάξει τα ΠΑΝΤΑ !!!

Έντονο παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη στον τραπεζικό τομέα της Κύπρου για αύξηση του μεριδίου αγοράς μετά τις δραστικές αλλαγές που συντελέστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια σε όλα τα επίπεδα.
Όπως πληροφορείται η «Κ», τράπεζα με αυξημένη ρευστότητα, που έχει πάρει τη στρατηγική απόφαση για επέκταση, δεν κρύβει το ενδιαφέρον της, το οποίο στρέφεται προς την κατεύθυνση θυγατρικών τραπεζών, κατά κύριο λόγο ελληνικών, που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Η εν λόγω τράπεζα έχει ήδη στημένη ομάδα, έτοιμη να προβεί στις αναγκαίες κινήσεις όποτε κρίνει ότι διαμορφώνονται οι κατάλληλες συνθήκες στην αγορά, ωστόσο, ουδείς είναι σε θέση να δώσει πληροφορίες επισήμως, αν δεν ληφθεί η οριστική απόφαση κι ενημερωθούν προηγουμένως οι αρμόδιες αρχές. Πάντως, όλα τα στοιχεία συγκλίνουν υπέρ της εκτίμησης ότι οι εξελίξεις στον τραπεζικό χάρτη της Κύπρου αναμένεται να είναι ραγδαίες το αμέσως επόμενο διάστημα, ως αποτέλεσμα των δραστικών μεταβολών που συντελέστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια στο σύνολο των κυπριακών τραπεζών.

Το κλείσιμο της Λαϊκής, οι διοικητικές και άλλες αλλαγές που επήλθαν στην Τράπεζα Κύπρου, το πέρασμα της Ελληνικής σε ξένα χέρια καθώς και η επιχειρούμενη μεταμόρφωση του Συνεργατισμού, διαμόρφωσαν ένα εντελώς νέο σκηνικό, το οποίο ακόμη δεν οριστικοποιήθηκε. Στο νέο αυτό σκηνικό την πρωτοκαθεδρία διατηρεί η Τράπεζα Κύπρου, ενώ στη δεύτερη θέση πέρασε ο Συνεργατισμός.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια