Απίστευτο: Αυτή η γυναίκα δεν έκανε κανένα σκουπίδι επί 2 χρόνια




Στο σπίτι της δεν υπάρχει κάδος απορριμμάτων
Απίστευτο: Αυτή η γυναίκα δεν έκανε κανένα σκουπίδι επί 2 χρόνιΑ

Στη Νέα Υόρκη, μια νέα γυναίκα 23 ετών κατόρθωσε να ζει επί δύο χρόνια χωρίς να δημιουργήσει ούτε ένα σκουπίδι.

Η Lauren Singer είναι μια νεαρή γυναίκα όπως όλες οι άλλες, όμως στο σπίτι της δεν υπάρχει κάδος απορριμάτων, ούτε πλαστική σακούλα, ούτε τίποτε πλαστικό. Αυτή η Αμερικανίδα κατόρθωσε να μην κάνει ούτε ένα σκουπίδι, όχι γιατί τα πετάει από το παράθυρο, αλλά γιατί αποφάσισε να μην αγοράσει ποτέ πια προϊόντα που είναι συσκευασμένα με πλαστικό. Το στοίχημα είναι δύσκολο και θα μπορούσε να κρατήσει μόνο για λίγες ημέρες, αλλά η Lauren Singer το κατάφερε για δύο χρόνια!
Ωστόσο, η νεαρή γυναίκα δεν ζει στην έρημο του Τέξας ή σε δάσος του Όρεγκον σαν χίπισσα που τρέφεται με ρίζες. Αντίθετα, έζησε στη Νέα Υόρκη, τον ναό της κατανάλωσης, όπου το πλαστικό βρίσκεται παντού.



Όλα άρχισαν το τέλος του 2012. Εκείνη την εποχή η Lauren ήταν φοιτήτρια Περιβαλλοντολογίας. Συμμετείχε σε κάποιες διαδηλώσεις εναντίον των μεγάλων βιομηχανιών πετρελαίου, είχε κάποια συμμετοχή σε ορισμένες διαλέξεις για την Οικολογία, αλλά τίποτα περισσότερο.

«Στο μάθημα υπήρχε μια συμφοιτήτρια η οποία ερχόταν πάντα με μια πλαστική τσάντα, στην οποία υπήρχε ένα πλαστικό κουτί γεμάτο τρόφιμα, ένα μπουκάλι πλαστικό με νερό, σακουλάκια πλαστικά και ένα πακέτο τσιπς», δήλωσε η Lauren στο σάιτ Collectivity.
«Μετά από ορισμένα μαθήματα, την παρακολουθούσα που πέταγε τα σκουπίδια στο καλάθι. Θύμωσα, αγρίεψα. Αλλά δεν έλεγα κάτι, δεν έκανα τίποτα», προσθέτει.



Ως την ημέρα που ανοίγει το ψυγείο της για να ετοιμάσει το φαγητό και συνειδητοποιεί ότι όλα τα προϊόντα είναι συσκευασμένα σε πλαστικό. «Ποια ήμουν εγώ, που ήθελα να δώσω και μαθήματα; Εκείνη τη στιγμή αποφάσισα πραγματικά να αποβάλω εντελώς το πλαστικό από τη ζωή μου».

Για να το πετύχει, η νεαρή κοπέλα έπρεπε να κάνει μερικές εφευρέσεις. Άρχισε, εν πρώτοις, δημιουργώντας το δικό της αποσμητικό, τη δική της οδοντόκρεμα και τη δική της οδοντόβουρτσα από ξύλο μπαμπού. Για να βρει ιδέες, έψαξε σε μπλογκ ανακύκλωσης. Πολύ γρήγορα εγκαταλείπει τη δουλειά της και προωθεί το δικό της απορρυπαντικό, που βασίζεται σε προϊόντα 100% φυσικά. Το προϊόν γνωρίζει τρομερή επιτυχία και το κατορθώνει μέσω εκστρατείας crowdfunding στο ίντερνετ, από το οποίο μαζεύει 10.000 δολάρια σε δύο ημέρες.

Σιγά-σιγά αυτή η δραστηριότητα γίνεται η δουλειά της. Ταυτόχρονα, η νεαρή κοπέλα συνειδητοποιεί όλο και περισσότερο ότι μπορεί να κάνει και τρομερή οικονομία. «Αγοράζω λιγότερα πράγματα, μόνο όσα χρειάζομαι, τρώω καλύτερα. Σήμερα προσέχω πολύ, αγοράζω λίγο και εξοικονομώ περίπου 100 δολάρια την εβδομάδα σε σχέση με αυτά που ξόδευα πριν από τρία χρόνια», δηλώνει.



Η Lauren Singer θεωρείται σήμερα διάσημη για τα σκουπίδια που δεν παράγει. Έχει στην κατοχή της το μπλογκ Trash Is For Tossers, στο οποίο παρέχει όλες τις συμβουλές που χρειάζεται κάποιος για να ζει χωρίς να παράγει (πολλά) σκουπίδια.
Η ίδια η Lauren κατόρθωσε να βάλει όλα τα σκουπίδια που δημιούργησε επί δύο χρόνια σε ένα γυάλινο βαζάκι!






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια