Βαρουφάκης: Οι πιστωτές απορρίπτουν και την πρόταση για ανταλλαγή του χρέους

Οι πιστωτές της Ελλάδας απορρίπτουν την πρόταση της κυβέρνησης για την ανταλλαγή του χρέους της χώρας με ομόλογα που θα ενσωματώνουν ρήτρα ανάπτυξης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης
σε συνέντευξή του στη γαλλική οικονομική εφημερίδα LeContrarien Matin, αφήνοντας αιχμές ότι η σκληρή στάση των πιστωτών για το χρέος έχει σχέση με την επιδίωξη πολιτικού ελέγχου στην Ελλάδα.

"Κατά παράδοξο τρόπο, όταν αντιπροτείνουμε (σ.σ.: αντί για "κούρεμα" μέρους του χρέους που οι πιστωτές το θεωρούν "πολιτικά τοξικό") ομόλογα με ρήτρα αύξησης του ονομαστικού ΑΕΠ, τα οποία θα απέφεραν δυνητικά μεγαλύτερη αξία στους πιστωτές μας", υπάρχει απόρριψη", δήλωσε ο υπουργός.

Η μόνη εξήγηση γι' αυτό το παράδοξο, πρόσθεσε ο υπουργός, "είναι ότι το ερώτημα του χρέους έχει λίγο να κάνει...με το χρέος. Ότι το χρέος μας είναι είναι μία "μεταβλητή ελέγχου", όπως θα έλεγαν οι μαθηματικού, στο πλαίσιο μίας "σχεδιαζόμενης" άσκησης, σκοπός της οποίας είναι η μεγιστοποίηση της πολιτικής εξουσίας σε χώρες που έχουν ελλείμματα. Εάν υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση, θα ήθελα να την ακούσω", είπε. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια