O ΓΑΠ μάζεψε τα πράγματά του απ’το γραφείο του στην Βουλή και εμείς ήμασταν μπροστά σ’αυτό το θλιβερό θέαμα


«Ανείπωτη θλίψη». «Το τέλος μιας εποχής». «Επιτέλους». Αυτοί θα είναι κάποιοι απ’τους αυριανούς τίτλους σχετικά με την απόφαση της Ζωής να ξεσπιτώσει τον ΓΑΠ. Ο πρώην πρώην πρώην πρωθυπουργός παραδίδει το γραφείο του στην Βουλή και σε μια μεγάλη κούτα μαζεύει τα πράγματα του. Με κάθε ειλικρίνεια, σας παραθέτουμε ένα ένα τα πράγματα που έβαλε μέσα στην κλασική και ταπεινή κούτα μετακόμισης από το ψιλικατζίδικο πίσω από τη Βουλή.
Τον Πεταλωτή.
Το θρυλικό βινύλιο που είχε ηχογραφήσει με τον Σαμαρά όταν είχαν την γκρουπάρα στην Αμερική και που είχε δώσει μάχη να το αγοράσει σε δημοπρασία για τέσσερα ευρώ.
Το στατικό του ποδήλατο. Αρχικά είχε ένα κανονικό, αλλά ενοχλούνταν οι υπόλοιποι βουλευτές να μιλούν στο βήμα της Βουλής και αυτός να περνάει από πίσω τους και να τους κάνει «βρουμ βρουυυυμ».
Την μολυβοθήκη του με όοοοοοολα τα χρωματιστά μολύβια του. Όχι που θα τους τα χάριζε…


Μια κορνίζα όπου αντί για φωτογραφία είχε ένα τζαμάκι για να κοιτάζεται και να θυμάται ποιος είναι.
Το αγχολυτικό μπαλάκι του, το οποίο όμως ήταν ακόμα σαν ολοκαίνουργιο, σχεδόν του κουτιού, καθώς έλα τώρα, για τον ΓΑΠ μιλάμε, ποιο άγχος; Φέεεεεεεεετα.
Το «Κεφάλαιο» του Μαρξ, το οποίο το είχε βάλει σφήνα κάτω απ’το γραφείο του για να μην πιτσικάρει.
Το κάδρο του πατέρα του στο οποίο του άρεσε να μιλά με τις ώρες, αλλά κυρίως να το ακούει με προσοχή.
Το ημερολόγιο του 1992, καθώς είπαμε, απ’την Βουλή φεύγει, δεν φεύγει και από τον πλανήτη, να μην ξέρει σε ποια χρονιά ζει.
Εκατοντάδες ιστορικά post-it με ασήμαντα μηνύματα όπως «να μην ξεχάσω να βάλω την χώρα στο Μνημόνιο» και άλλα με σημαντικότερα μηνύματα, όπως «Δεν θα ξαναμασήσω τσίχλα ενώ περπατάω».
http://ipop.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια