ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – Διαφωνούν μόνο στην ημερομηνία για το δημοψήφισμα


Η λέξη «δημοψήφισμα» έρχεται όλο και πιο συχνά στα χείλη υπουργών και κυβερνητικών παραγόντων τις τελευταίες ώρες.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος υποστήριξε σήμερα πως αν μέχρι τις 11 Μαΐου δεν έχει επέλθει συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και


δανειστές θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα.Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega» ο κ.Χρυσόγονος είπε πως «το δημοψήφισμα έχει περισσότερη λογική αν τα πράγματα φτάσουν σε οριακό σημείο».
«Βλέπω πλήρες αδιέξοδο και σκηνικό ρήξης. Δεν βλέπω να επιτυγχάνεται συμβιβασμός. Βλέπω ότι είναι ανέφικτος ο συμβιβασμός…» εκτίμησε και ο Ά Αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας χθες στη ραδιοφωνική εκπομπή της Ελλης Στάη θεωρώντας πως το δημοψήφισμα θα είναι η διέξοδος για την κυβέρνηση.
Στο όπλο των εκλογών ή του δημοψηφίσματος και ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος μπορεί να μην ακολούθησε τον κ. Τσίπρα στο Μαξίμου ωστόσο γνωρίζει όσα συζητούνται στον στενό πρωθυπουργικό κύκλο.
«Είμαστε υποχρεωμένοι να σκεφτούμε το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμβιβασμός», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Σκάι.
Πάντως ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γαβριήλ Σακελλαρίδης θόλωνε τα νερά όταν του ετέθη στον ΑΝΤ το ερώτημα «δημοψήφισμα ή εκλογές» σε περίπτωση αδιεξόδου λέγοντας πως οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ήταν στην ουσία δημοψήφισμα.


πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια