ΕΣΚΑΣΕ Η ΒΟΜΒΑ – ΒΑΡΥ ΤΟ ΚΛΙΜΑ: ΕΚΛΟΓΕΣ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ;

Βαρύ το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την νέα πρόταση των δανειστών, που…
απέρριψε άμεσα ο Αλέξης Τσίπρας, με αρκετά στελέχη και βουλευτές να θέτουν στο τραπέζι ακόμη και το σενάριο των εκλογών, με επικρατέστερη ημερομηνία την 2 Αυγούστου.
Στελέχη της Κουμουνδούρου κατέστησαν σαφές, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ότι δεν μπορούν να υπερασπιστούν δημόσια την πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση, πόσο μάλλον να δεχτούν τα νέα μέτρα-σοκ των δανειστών.
Άσκησαν δε έντονη κριτική και για τη διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης. Κοινή συνισταμένη, πάντως, ήταν πως το ιδανικό “πολιτικό περιτύλιγμα” θα ήταν, εάν η συμφωνία συμπεριλαμβάνει το ζήτημα της αντιμετώπισης του χρέους ή ένα αναπτυξιακό πακέτο.

Στην εισήγησή του, ο γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης έκανε λόγο για “απίστευτους εκβιασμούς” και “πρωτοφανείς τακτικές ασφυξίας” από την πλευρά των δανειστών, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δίνει σκληρή μάχη. Η νέα συμβιβαστική πρόταση της κυβέρνησης, φέρεται να υποστήριξε ο γγ του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύει την θέληση για λύση και κάλεσε η πρόταση να αξιολογηθεί συνολικά, με βάση τα όρια της εντολής που έχει λάβει η κυβέρνηση και την βιωσιμότητά της. Παραδέχτηκε δε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι περιλαμβάνει και επώδυνα στοιχεία που βρίσκονται στα όρια των αντοχών της κοινωνίας.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος, είναι και η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, ο οποίος επιτέθηκε στους δανειστές, χαρακτηρίζοντας τις νέες απαιτήσεις τους παράλογες. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι μια αξιοπρεπής συμφωνία που θα επιβαρύνει τα υψηλά στρώματα και όχι τα φτωχά, φέρεται να σημείωσε ο κ. Φλαμπουράρης.


Πηγή: Mega

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια