Κινεζικές εταιρείες προσλαμβάνουν "όμορφες Cheerleaders' για να ανεβάζουν την απόδοση των εργαζόμενων

Όλο και περισσότερες εταιρείες ψάχνουν τρόπους για να ανεβάσουν την επαγγελματική απόδοση των υπαλλήλων τους και να τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν την όποια "βαρεμάρα" μπορεί να τους προκαλεί η εργασία τους.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα παραγωγικότητας αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερες εταιρείες ανά τον κόσμο, αλλά είναι ευρέως διαδεδομένο ειδικά σε εταιρείες ίντερνετ και IT.

Ενώ τα συνδεδεμένα με την απόδοση χρηματικά μπόνους στην αρχή της εμφάνισής τους έδωσαν κάποια έξτρα ώθηση παραγωγικότητας στους εργαζόμενους, στην συνέχεια η θετική επίδρασή τους αδυνάτισε δραστικά. Έτσι, σύμφωνα με κινεζικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι εργοδότες της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου βρήκαν έναν καινούργιο τρόπο να ανεβάζουν την απόδοση των εργαζομένων τους.

Κινεζικές εταιρείες προγραμματισμού προσλαμβάνουν όμορφες cheerleaders για να διασκεδάσουν τους υπαλλήλους τους και να τους ανεβάζουν την... διάθεση.



Οι κοπέλες αφού κάνουν πλάκα με τους υπαλλήλους, τραγουδούν ή παίζουν μαζί τους μία παρτίδα... πινκ-πονκ.



Το μεγαλύτερο μέρος των Κινέζων υπαλλήλων στον τομέα του προγραμματισμού είναι άνδρες, οπότε και το συγκεκριμένο τρικ έχει θετικά αποτελέσματα αν και έχει γίνει στόχος φεμιστικών οργανώσεων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια