ΣΟΚ: Διαβάστε ποια βιομηχανία κλείνει στην Ελλάδα μετά το τρίτο μνημόνιο!




Και έρχονται και άλλες…

Καιρός ήταν και ας άργησαν τα λουκέτα στις ελληνικές επιχειρήσεις να κάνουν την επανεμφάνιση τους, μετά την υπογραφή του τρίτου «αριστερού» μνημονίου και καλά θα φέρει την ανάπτυξη στην Ελλάδα και νέες δουλείες στους Έλληνες!

Οι εργαζόμενοι της εταιρίας ΒΙΣ στο Βόλο, προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, καθώς η διοίκηση της εταιρίας ανακοίνωσε στο σωματείο το κλείσιμο του τμήματος χαρτοποιίας και τις απολύσεις 31 εργαζομένων στη μονάδα.
Οι απολύσεις θα γίνουν με το νόμο του 5% κάθε μήνα, ξεκινώντας από το Σεπτέμβρη. Προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι 130 εργαζόμενοι στη δεύτερη μονάδα της επιχείρησης που κατασκευάζει τα χαρτοκιβώτια, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πληρωμές του προσωπικού γίνονται με καθυστέρηση δύο περίπου μηνών.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, εδώ και δύο χρόνια η μονάδα υπολειτουργούσε ή δε λειτουργούσε καθόλου, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν τεθεί διαδοχικά σε εκ περιτροπής εργασία και σε διαθεσιμότητα.

Ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα, η εργοδοσία συντηρούσε κλίμα ανοχής, διαβεβαιώνοντας το σωματείο ότι τα πλάνα της ήταν «επενδυτικά και εκσυγχρονιστικά».
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργατοϋπαλληλικού Προσωπικού της ΒΙΣ Βόλου μεταξύ άλλων αναφέρει «με μια αιφνιδιαστική ενέργεια και, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα “θόλωνε τα νερά” με δεσμεύσεις του, ότι θα προχωρούσε δήθεν σε “εκσυγχρονιστικές επενδύσεις”, ο ιδιοκτήτης της ΒΙΣ προχωρεί, αντ’ αυτών, στο οριστικό κλείσιμο της Τμήματος Χαρτοποιίας της ΒΙΣ, πετώντας στον δρόμο τους 31 εργαζόμενους στη Μονάδα, με το πρόσχημα ότι “είναι ζημιογόνα”!».

Από τη πλευρά της η εταιρεία αναφέρει πως οι εξελίξεις δεν θα επηρεάσουν τον κύκλο εργασιών της και αναμένεται ότι θα βελτιώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα, «διότι το παραγόμενο χαρτί από την χαρτοποιία θα αντικατασταθεί από αγοραζόμενο, το οποίο είναι κατά πολύ φθηνότερο».

Έτσι εξασφαλίζεται σε μακροπρόθεσμη βάση η βιωσιμότητα της βασικής μονάδας παραγωγής της εταιρείας, αυτής των χαρτοκιβώτιων (Χ/Κ), η οποία αποτελούσε πάντα την κύρια δραστηριότητα της επιχείρησης, τονίζει η ΒΙΣ.

Ιστορική διαδρομή:

Η ΒΙΣ ξεκίνησε την λειτουργία της το 1936 και αποτέλεσε την πρώτη βιομηχανική εταιρεία που είχε σαν αντικείμενο της τη συσκευασία, αξιοποιώντας το πιο έξυπνο και διαχρονικό παγκοσμίως υλικό, το κυματοειδές χαρτόνι. Από το 1971 η εταιρία βρίσκεται στο ταμπλό του Χρηματιστήριου Αξιών Αθηνών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια