975 δις ευρώ έφαγαν μέσα σε 35 χρόνια!

Με περίπου 1 τρισεκατομμύριο ευρώ φέσωσαν τη χώρα, οι λεβέντες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, μέσα σε 35 χρόνια, από το 1975 μέχρι το 2010 που άρχισε η κρίση.

Συγκεκριμένα τα δάνεια που πήραν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. υπερέβησαν τα 650 δισεκατομμύρια ευρώ και σε 300 δισεκατομμύρια ευρώ ανήλθαν οι επιδοτήσεις που εισπράξαμε.

Πρόκειται για εξωφρενικά ποσά, τα οποία κανείς δεν ξέρει που ακριβώς πήγαν. Τα σπατάλησαν; Τα έφαγαν; Και αν τα έφαγαν, πώς τα έφαγαν και με ποιους τα έφαγαν;

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από μελέτη του διδάκτορα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Παναγιώτη Ξυδώνα, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα και το τραγικό είναι ότι παρά τον τεράστιο δανεισμό των 650 δισεκατομμυρίων ευρώ και τις εκατοντάδες επιδοτήσεις με τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ τα τζίνια οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., τα διαχειρίστηκαν με τόσο μεγάλη επιμέλεια, ώστε μας οδήγησαν στην καταστροφή και στην αγκαλιά των μνημονίων της τρόικας και του ΔΝΤ, με αποτέλεσμα οι ξένοι να καταληστέψουν τον ελληνικό λαό με τις υπέρογκες φορολογίες που μας επέβαλλαν, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, τα λουκέτα στην αγορά και τις στρατιές των ανέργων που ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο, με τελικό στόχο και σκοπό να μας πάρουν τα σπίτια και τα χωράφια μας που με κόπο και ιδρώτα έφτιαξαν οι παππούδες μας και οι πατεράδες μας, δουλεύοντας 16 ώρες την ημέρα μετανάστες στις φάμπρικες της Γερμανίας στα ανθρακωρυχεία του Βελγίου και πλένοντας πιάτα στην Αμερική.

Θα πρέπει να τονιστεί επίσης ότι η ισοτιμία δολαρίου – δραχμής το 1980 ήταν 1 προς 43, μέχρι το 2002 που ο Κ. Σημίτης μας έβαλε με πλαστά στοιχεία στο ευρώ και η ισοτιμία τινάχθηκε μέσα σε μια μέρα στις 340,75 δραχμές το 1 ευρώ!

Το παλιό διεφθαρμένο και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα τα οποίο μόνο τα τελευταία 35 χρόνια λεηλάτησε στην κυριολεξία, τη χώρα αναζητεί τρόπους επιστροφής του στην εξουσία, προκειμένου να συνεχίσει πάντα με τους κρατικοδίαιτους νταβατζήδες και τους αρχιερείς της διαπλοκής το καταστροφικό του έργο.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Το σύστημα της απάτης που έστησαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, που εναλλάσσονται μονίμως στην εξουσία ευθύνεται για τη ληστεία των 975 δισεκατομμυρίων ευρώ που προκάλεσε τη χρεοκοπία της χώρας. Αυτοί που με θράσος ζητάνε την ψήφο του ελληνικού λαού φέσωσαν την χώρα με δάνεια 650 δισεκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία 35 χρόνια τα οποία θα πληρώνουμε για πολλές δεκαετίες ακόμα, ενώ σπατάλησαν και 300 δισεκατομμύρια ευρώ των επιδοτήσεων.

Στο ιλιγγιώδες αυτό ποσό θα πρέπει να συνυπολογιστούν και οι μίζες των δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ που κατευθύνθηκαν στα κόμματα, τα πολιτικά τζάκια και τα κορυφαία στελέχη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, καθώς επίσης και τα μυθικά ποσά που άρπαξαν οι διαπλεκόμενοι με το σύστημα επιχειρηματίες και τα οποία βρίσκονται τώρα στις ελβετικές τράπεζες και άλλους φορολογικούς παραδείσους.

Αυτοί που ζητάνε την ψήφο μας για να επανέλθουν στην κυβέρνηση, ευθύνονται για τα εγκλήματα σε βάρος του λαού, και του τόπου.

Το σύστημα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που πλήρωσε στους διαπλεκόμενους εργολάβους τα ολυμπιακά έργα σε τιμές τετραπλάσιες από το πραγματικό κόστος.

Η Δεξιά και το ΠΑΣΟΚ έστησαν τα καρτέλ με τις τρεις τεχνικές εταιρείες που χειραγωγούσε όλους τους διαγωνισμούς στα μεγάλα δημόσια έργα με αποτέλεσμα το δημόσιο να έχει υποστεί ζημιά δεκάδων δις ευρώ τα τελευταία χρόνια.

Τα κόμματα του παλιού πολιτικού συστήματος είναι αυτά που άφησαν έρμαιο την αγορά στα χέρια των μονοπωλίων με αποτέλεσμα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες να στοιχίζουν στον καταναλωτή πολύ περισσότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Οι αρχιερείς της διαπλοκής χάριζαν πέντε δισεκατομμύρια κάθε χρόνο στα γερμανικά μεγαθήρια για άχρηστα εξοπλιστικά προγράμματα, από τα οποία έβγαινε το λεγόμενο πολιτικό χρήμα, δηλαδή οι μίζες για τη συντήρηση του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και του πολυάριθμου πολιτικού τους προσωπικού.

Δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας είναι το σύστημα με τα μαύρα ταμεία της Siemens. Τα στελέχη των δύο αυτών κομμάτων υπέγραφαν συμβάσεις με τη Siemens σε τιμές πολλαπλάσιες από το πραγματικό κόστος για να παίρνουν τις μαύρες σακούλες με τα εκατομμύρια ευρώ από τον Χριστοφοράκο και τους υπόλοιπους διαχειριστές των μαύρων ταμείων.

Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έδωσαν τρία δισεκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή τριών μπαταρισμένων υποβρυχίων και δεκαετίες αργότερα δεν τα έχουν ακόμα παραλάβει. Συνεχίζουν ωστόσο να πληρώνουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε κάτι απίθανους τύπους όπως ο Λιβανέζος επιχειρηματίας, ο οποίος άρπαξε εξακόσια εκατομμύρια ευρώ από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και έγινε άφαντος.

Αυτοί που ζητάνε την ψήφο του ελληνικού λαού για να επανέλθουν στην εξουσία πρωταγωνιστούν στα ανακριτικά πορίσματα της Δικαιοσύνης για τα σκάνδαλα των εξοπλιστικών, της Siemens και άλλες αμαρτωλές προμήθειες.

Οι απατεώνες που έστησαν τη μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών με τις φούσκες στο χρηματιστήριο, είναι αυτοί που αποτελούν τον κορμό των δύο κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που επιδιώκουν να μας ξανασώσουν.

Το βρώμικο σύστημα της διαπλοκής, μαζί με τα παλιά κόμματα, λεηλάτησαν τις τράπεζες με τα θαλασσοδάνεια, που κατέληξαν σε μαύρες καταθέσεις στην Ελβετία.

Το σύστημα των κουμπάρων με τα τυφλά οικόπεδα, που προστατεύονταν από τη Νέα Δημοκρατία, σήκωσε και πάλι κεφάλι, επιδιώκοντας να πάρει τα ρέστα με την ολική επιστροφή στην εξουσία.

Ευτυχώς που ο λαός έχει και μνήμη και κρίση. Σε αυτές τις εκλογές η αποστατεία του παλιού διεφθαρμένου και χρεοκοπημένου συστήματος είναι το μεγάλο διακύβευμα.


http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια