ΣΟΚ- Μιλούν για νεκρούς Αμερικανούς στρατιώτες στην βάση του Ιντσιρλίκ - Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις με τις ΗΠΑ


Η απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος που ξεκίνησε στην Τουρκία έχει ανακατέψει την διεθνή πολιτική σκηνή και έχει προκαλέσει απόλυτη αναταραχή.
Η Τουρκία κατά κάποιο τρόπο διέταξε να σταματήσουν οι ΗΠΑ τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον ISIS από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ και μάλιστα έκοψε και την ηλεκτροδότηση της.
Οι ΗΠΑ σε έντονο τόνο υπενθυμίζουν στην Τουρκία ότι υπάρχουν νόμοι που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, όπως ότι η...
κοπή της επικοινωνίας και ο αποκλεισμός πρεσβειών ή βάσεων είναι πράξεις πολέμου.
Η Τουρκία ισχυρίζεται, από την άλλη πλευρά ισχυρίζεται ότι, αυτό το στρατιωτικό πραξικόπημα είχε προγραμματιστεί από τον Gulen, ο οποίος κατοικεί στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ και δήλωσε κατηγορηματικά ότι "όποιο έθνος προστατεύει τον Gulen είναι σε πόλεμο με την Τουρκία." Μια άμεση απειλή πολέμου για τις ΗΠΑ δηλαδή!
Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την οργανωμένη απομάκρυνση των Ρώσων πολιτών από την Τουρκία - ένα μάλλον δυσοίωνο σημάδι, δεδομένων των ήση άσχημων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μετά την κατάρριψη από Τουρκία του ρωσικού αεροσκάφους.
Ένταση έχει προκαλέσει και η φήμη ότι εντός της βάσης του Ιντσιρλίκ υπάρχουν Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί! Μέχρι να επιβαιβεωθεί αυτή η πληροφορία όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά!

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια