«Ψεύτικες ειδήσεις» made by CIA: Η κυνική ομολογία...


Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών CIA αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι από το 1975, χρησιμοποιούσε συνήθως πράκτορες για να δημιουργήσουν «ψεύτικες ειδήσεις», με σκοπό να επηρεάσουν το ευρύ κοινό και να «χειριστούν» τις σκέψεις και τις αξίες των Αμερικανών πολιτών αναφέρει η Washingtonsblog.com reportsν.

Ο διευθυντής της CIA παραδέχθηκε προς τα μέλη της Γερουσίας ότι πάνω από 400 πράκτορες έδιναν στα μέσα ενημέρωσης «κατασκευασμένες ιστορίες», συμπεριλαμβανομένων και ψεύτικων ειδήσεων σχετικά με τη δολοφονία του προέδρου Κένεντι, του αδελφού του Ρόμπερτ Κένεντι και του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Αποκαλυπτικό βίντεο 14 λεπτών ξεκινά με μαρτυρίες του διευθυντή της CIA στην Γερουσία των ΗΠΑ, ότι από το 1975 η αμερικανική υπηρεσία παραδέχεται ότι διευθύνει εταιρικά μέσα ενημέρωσης με σκοπό να ξαπλώνει στο αμερικανικό κοινό ειδήσεις της αρεσκείας της .

Τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές με υποψήφιο τον W. Bush που ζητούσε μια δεύτερη θητεία το 2004, ο ανώτερος σύμβουλος του και πρώην αναπληρωτής αρχηγός του Μικτού Επιτελείου, Karl Rove είπε:

«Τύπους σαν αυτούς τους έχουμε στην πραγματικότητα για το καλό της κοινότητας, η οποία μας όρισε ως άτομα που «πιστεύουν ότι οι λύσεις προκύπτουν από τη συνετή μελέτη και μια ευδιάκριτη πραγματικότητα. … Αυτός δεν είναι ο τρόπος που λειτουργεί ο κόσμος πραγματικά πια», συνέχισε.

«Είμαστε μια αυτοκρατορία τώρα, και όταν δρούμε σαν αυτοκρατορία, δημιουργούμε τη δική μας πραγματικότητα. Μελετώντας αυτή την πραγματικότητα, με σύνεση, εμείς θα πράξουμε και πάλι, δημιουργώντας άλλες νέες πραγματικότητες, για να λύσουμε προβλήματα . Είμαστε φορείς της ιστορίας …», κατέληξε ο ίδιος .

Έκθεση της γερουσίας ανέδειξε ότι περίπου πενήντα πρόσφατες επαφές με δημοσιογράφους αφορούσαν αυτό ακριβώς τον τρόπο διοχέτευσης ειδήσεων στον τύπο και στους πολίτες.

Τα Media παρουσιάζουν τις μισές αλήθειες, δίνουν τις εικόνες μιας διαστρεβλωμένης πραγματικότητας και λένε ψέματα έτσι ώστε να μπορούμε να εμπιστευόμαστε τις επίσημες εκθέσεις της κυβέρνησης, να αποδεχτούμε τους ισχυρισμούς και τα σχέδια των επιχειρήσεων και να πιστέψουμε το έργο των επιστημόνων που κάνουν έρευνα για λογαριασμό των κυβερνητικών υπηρεσιών και εταιρειών, αναφέρουν Αμερικανοί ακτιβιστές και έχουν απόλυτο δίκιο.

papagalakia-770x470

Τα μέσα ενημέρωσης διαστρεβλώνουν την αλήθεια, ενώ οι υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων έχουν δημιουργήσει ψεύτικες οργανώσεις για την προσομοίωση των λαϊκών κινημάτων και οι κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες χειρίζονται και κατασκευάζουν την επιστημονική έρευνα για να προωθήσουν την ατζέντα τους.

Η χειραγώγηση της κοινής γνώμης μέσα από «παράπλευρα» μέσα ενημέρωσης δεν είναι κάτι νέο.

Κατά τη διάρκεια των ετών που ήλθαν μετά το πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, στις ΗΠΑ δρούσε ομάδα των μέσων ενημέρωσης για να αλλάξει την άποψη των Αμερικανών σχετικά με τη συμμετοχή στον ευρωπαϊκό πόλεμο. Αυτή η πρακτική συνεχίστηκε μέχρι σήμερα.

Για αυτό ακριβώς Μέρκελ και Ομπάμα κήρυξαν τον πόλεμο στα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης ζητώντας να κλείσουν διότι προκαλούν κινδύνους εθνικής ασφαλείας, σύμφωνα με άρθρο με τίτλο ( Στις «προσταγές» της νέας τάξης πραγμάτων η Μέρκελ: Θέλει να εφαρμόσει ηλεκτρονικό μεσαίωνα στα ΜΜΕ της Ευρώπης).

Παρατηρητές των μέσων ενημέρωσης εκτιμούν πρόκειται για ένα ισχυρό φαινόμενο που παρατηρείται από ορισμένους εμπειρογνώμονες που το θεωρούν ως απειλή για την ίδια τη δημοκρατία…την δική τους «ψευδεπίγραφη δημοκρατία».
http://www.washingtonsblog.com/2016/11/fake-news-cia-director-admitted-us-senate-400-agents-dictate-fake-news-manipulate-americans-rogue-state-empire-easily-documented-ongoing-corporate-media.html

https://youtu.be/RkpBRAR8ftM

Το διαβάσαμε εδώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια