Επιβολή εισόδου σε Ελαφονήσι και Μπάλο ζητάει Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ



Αυτή λοιπόν είναι η τουριστική ανάπτυξη που μας ετοιμάζουν . ?
Τελικά "ο Αύγουστος με τα μπάνια του λαού" θα μετονομαστεί "ο Αύγουστος με τα μπάνια του λαού μόνο με αντίτιμο " Καλό μήνα είπαμε ?..δεν είπαμε ..Αχ...και καλά ξεμπερδέματα από αυτά τα άπληστα πορτοφόλια που έχουν κυριεύσει την Πατρίδα μας Επιβολή εισόδου σε Ελαφονήσι και Μπάλο ζητάει Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ💰
Την πρόταση για είσοδο δέκα ευρώ στις παραλίες του Ελαφονησίου και του Μπάλου διατυπώνει η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων σε επιστολή της προς τους δημάρχους Κισάμου και Καντάνου-Σελίνου, με σκοπό, όπως αναφέρει, την «προστασία» των περιοχών αυτών.
Όπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου της Ένωσης Ξενοδόχων, σχετικά με το Ελαφονήσι και τον Μπάλο, οι προτάσεις που απέστειλε στους δύο Δημάρχους είναι:
•Αντίτιμο για την είσοδο για τον Μπάλο αλλά και στο Ελαφονήσι, «τουλάχιστον 10 ευρώ, προκειμένου να υπάρξει ένα ποσό το οποίο θα είναι ικανό να καλύψει τις ανάγκες της καθαριότητας και περιποίησης των συγκεκριμένων παραλιών και φυσικά και των ξενοδοχείων τους. Οι μοναδικού κάλλους αυτές παραλίες, κινδυνεύουν από την ανεξέλεγκτη ροή κόσμου που χαλάει τη θέα των δωματίων μας και θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο αντίτιμο θα περιορίσει τον όγκο των φτωχών επισκεπτών προστατεύοντας την περιοχή και κάνοντας τους φραγκάτους επισκέπτες να τις χαρούν ακόμα περισσότερο».
•Τα άτομα «τα οποία θα προσλαμβάνονται για την είσπραξη του παραπάνω ποσού, θα πρέπει να μιλούν άριστα αγγλικά και καλό θα ήταν αυτό να πιστοποιείται (από ιδιωτικά κολέγια?) , ώστε να δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες στους επισκέπτες. Το ωράριο τους θα πρέπει να καταμερίζεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να καλύπτουν τουλάχιστον ένα δωδεκάωρο και αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε ώρα και αν καταφθάσει ο επισκέπτης να πληρώνει το ποσό και φυσικά να έχει και τις απαραίτητες πληροφορίες».
•Πλήρης «απαγόρευση εισόδου σε τροχόσπιτα και σε ελεύθερη κατασκήνωση διότι και τα δύο δημιουργούν κινδύνους για τις περιοχές αυτές🏕️».
Η Ένωση Ξενοδόχων αναφέρει ότι «είναι ευθύνη μας να "προστατεύσουμε"👮 τις συγκεκριμένες περιοχές δεδομένου ότι αποτελούν πόλο έλξης για τους χιλιάδες επισκέπτες μας και μπορούν να γίνουν σημεία αναφοράς για την τουριστική ανάπτυξη όλης της Κρήτης».

“Οχι” σε φόρο διαμονής
Στο μεταξύ, η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων εκφράζει με επιστολή της στους βουλευτές του Νομού, την αντίθεσή της στην εφαρμογή Φόρου Διαμονής.
Αφορμή για την επιστολή είναι, όπως εξηγεί, «δηλώσεις της Υφυπουργού Οικονομικών κας Κατερίνας Παπανάτσιου, σχετικά με το θέμα της εφαρμογής του Φόρου Διαμονής από 01/01/2018», που «αν τελικά εφαρμοστεί θα έχει σοβαρές και ίσως καταστροφικές επιπτώσεις στη τσέπη τους με αποτέλεσμα να καταστραφεί ο ξενοδοχειακός κλάδος τους και άρα όλη η τουριστική οικονομία της χώρας μας 💣😱και ειδικότερα για την Κρήτη μας».....Τι να πω αν τα τσάμπα μπάνια μας μπορούν να καταστρέψουν την πατρίδα μας ας τα θυσιάσουμε και αυτά κάνοντας βουτιές από τα μπαλκόνια ..🙎

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια