Φύτρα Μπρόκολου: Καταπολεμά τον καρκίνο... Μάθετε πως μπορείτε να τα καλιεργήσετε σε βάζο!!!

Τι ξεχωριστό έχουν τα φύτρα μπρόκολου; 

Βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας των υγιεινών τροφών και θεωρούνται «βόμβες» θρεπτικών ουσιών. Aνακαλύψτε και εκμεταλλευτείτε την αξία τους. Ακόμα και αν είστε από αυτούς που τα έχουν δοκιμάσει, αξίζει να πληροφορηθείτε πόσο καλό σας κάνουν.

Tα φύτρα περιέχουν λίγες θερμίδες και λιπαρά, αλλά είναι έξοχη πηγή φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών και βιταμινών, ειδικά τώρα το χειμώνα, που τα φρούτα και τα λαχανικά είναι περιορισμένα. Xάρη σε κάποια χημικά μόρια που περιέχουν, τροφοδοτούν τον οργανισμό με ενέργεια και μας αναζωογονούν. Bοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων και καθυστερούν τη γήρανση.
Η σουλφοραφάνη η  εξέχουσα φυτοχημική ουσία του μπρόκολου καταπολεμά τον καρκίνο σε διάφορα μέτωπα- συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης των καρκινογόνων ουσιών, την πρόληψη της παραγωγής των καρκινικών κυττάρων, την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων του μαστού, και τη μείωση των όγκων. Οι φύτρες βρίσκονται στο  προσκήνιο της έρευνας για τον καρκίνο λόγω της μοναδικής τους ικανότητά καταπολεμούν τον καρκίνο 50 φορές περισσότερο από το μπρόκολο.
Τα φύτρα απορροφώνται εύκολα από τον οργανισμός, καθώς περιέχουν ισχυρά πεπτικά ένζυμα.  Η γεύση τους σας επιτρέπει να τα ενσωματώσετε εύκολα σε όλα σας τα γεύματα.
Τα φύτρα μπρόκολου είναι επίσης εύκολο να φυτευτούν και μπορούν να διατηρηθούν εως και 2 εβδομάδες στο ψυγείο.

ΑΠΛΆ ΒΉΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΙΕΡΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΆ ΣΑΣ ΦΎΤΡΑ ΜΠΡΌΚΟΛΟΥ

Βήμα 1:
Ξεκινήστε με 3 κουταλιές της σούπας βιολογικούς σπόρους μπρόκολου για φύτευση. Προετοιμάστε τις 3 κουταλιές των σπόρων, ξεπλενοντάς τες καλά σε ένα σουρωτήρι και αφαιρώντας τυχόν υπολείμματα.
Βήμα 2:
Τοποθετήστε τους σπόρους σε ένα αποστειρωμένο βάζο (να έχει πλυθεί με βραστό νερό) μεγέθους 1 λίτρου. Γεμίστε το βάζο με 3/4 της κούπας η περισσότερο με νερό. Η ποσότητα του νερού δεν είναι μεγάλης σημασίας, οι σπόροι θα απορροφήσουν όσο νερό χρειάζονται.
Χρησιμοποιείστε το δάχτυλο σας για να βυθίσετε τους σπόρους που επιπλέουν.
Σκεπάστε το με το τουλουπάνι και μουλιάστε τους για 6 έως 8 ώρες.

Βήμα 3:
Σταγγίστε-Ξεπλύνετε-Στραγγίστε και πάλι. Σε αυτό το σημείο θα αφαιρέσετε τα κομμάτια που επιπλέουν και θα στραγγίσετε τους σπόρους. Είναι σημαντικό οι σπόροι να είναι βρεγμένοι, αλλά να μην βρίσκονται μέσα σε νερό γιατί θα σαπίσουν.
Γυρίστε το βάζο σε κλίση 45 μοιρών για 10 λεπτά ώστε να βεβαιωθείτε ότι οι σπόροι δεν έχουν επιπλέον νερό.
Ξαναβάλτε τους στο γυάλινο δοχείο, φροντίζοντας 2 με 3 φορές την ημέρα να τους ραντίζετε με νερό και να αναδύετε το δοχείο, ώστε οι νεαροί βλαστοί να αναπτυχθούν ομοιόμορφα.

Στη συνέχεια ανακινήστε το βάζο ώστε οι σπόροι να είναι στο κάτω μέρο του και βάλτε το να σταθεί σε μια πλευρά. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να δείτε βγαίνουν 2 φύλλα.
Βήμα 4:
Όταν οι καρποί βλαστήσουν και τα φύτρα μεγαλώσουν, τότε μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε. Φυτρώνουν σε 2 με 5 ημέρες ανάλογα και πάλι με τον καρπό που θα βάλετε. Mην τα αφήσετε πάνω από 7 μέρες, γιατί οι ρίζες τους θα μεγαλώσουν πολύ και θα αποκτήσουν πικρή γεύση.

Βήμα 5:
Bγάλτε τα φύτρα από το δοχείο, βυθίστε τα σε ένα μπολ με νερό και ξεπλύντε τα προσεκτικά.

Βήμα 6:
Πώς θα τα συντηρήσετε
Για να επωφεληθείτε στο έπακρο από τα θρεπτικά τους συστατικά, το ιδανικό θα ήταν να τα καταναλώσετε αμέσως μόλις τα συγκεντρώσετε. Εναλλακτικά, μπορείτε, αφού τα βγάλετε από το δοχείο, να τα διατηρήσετε στο ψυγείο για τρεις με τέσσερις ημέρες σ' άλλο γυάλινο δοχείο που σκεπάζει ή στις ειδικές σακούλες που χρησιμοποιούνται για το ψυγείο με μια ματιά

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια