Ο πρόεδρος των Παραολυμπιονικών χαιρετούσε ναζιστικά πλάι στον Μίκη!




Ο Κασιδιάρης στάζει μέλι για τον Μίκη! - ξεκίνησε από την Ε.Ο.Ν. του Μεταξά και έκλεισε τον κύκλο του πλάι σε και Εθνικιστές!

Σάλο και θυμό στην κοινή γνώμη, προκάλεσαν οι εμφανείς ακροδεξιές κορώνες στο συλλαλητήριο! Από ναζιστικούς χαιρετισμούς, φασιστικά συνθήματα μέχρι και «περίεργα» πανό, άλλαξαν τον ενωτικό τόνο που περίμεναν πολλοί από τους πολίτες που κατέβηκαν στην πλατεία συντάγματος.

Χιλιάδες κόσμου, κατέβηκε στο κέντρο της Αθήνας, νομίζοντας ότι με την παρουσία του θα στείλει ένα μήνυμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, όμως αντ’ αυτού, βρέθηκε σε μία πασαρέλα ακροδεξιών και μισαλλόδοξων εθνικιστών.

Σοκ για την κοινή γνώμη, προκάλεσε και η εικόνα του προέδρου των Ελλήνων Παραολυμπιονικών, Σίμου Παλτσανιτίδη ο οποίος χαιρετούσε ναζιστικά, δίπλα στον Μίκη Θεοδωράκη!

Κίνηση που προκάλεσε θυμό σε πολλούς που την αντιλήφθησαν με την Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων να προχωρά σε μία οργισμένη ανακοίνωση. Η «Μηδενική Ανοχή» κατηγορεί τον πρόεδρο των Παραολυμπιονικών ως «μισαλλόδοξο εθνικιστή» που «προκαλεί εδώ και χρόνια δημόσια με τις ρατσιστικές δηλώσεις του για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες» και «ντροπιάζει το Παραολυμπιακό κίνημα και τους ανθρώπους του».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο έκπτωτος πρόεδρος των Ελλήνων Παραολυμπιονικών Σίμος Παλτσανιτίδης, που τα τελευταία χρόνια αρνείται να παραδώσει την προεδρία και να προκηρύξει εκλογές για την ανάδειξη νόμιμων εκλεγμένων εκπροσώπων, εμφανίστηκε σήμερα στο συλλαλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία ΔΙΧΩΣ να εκπροσωπεί απολύτως κανέναν παρά μόνο τον εαυτό του. Ο μισαλλόδοξος εθνικιστής που προκαλεί εδώ και χρόνια δημόσια με τις ρατσιστικές δηλώσεις του για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ντροπιάζει το Παραολυμπιακό κίνημα και τους ανθρώπους του.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, «Το 1944, ο νευροχειρουργός Δρ. Λούντβιχ Γκούτμαν δημιούργησε κέντρο αποκατάστασης αναπήρων πολέμου στο νοσοκομείο Στόουκ Μάντεβιλ της Αγγλίας. Παρατήρησε πως η χρήση των αθλητικών δραστηριοτήτων «λειτουργεί» ως μέσο αποκατάστασης των ανάπηρων στρατιωτών. Μέσα από την αθλητική ενασχόληση των τραυματιών πολέμου γεννήθηκε η ιδέα της ολιστικής αποκατάστασης των αναπήρων διεθνώς αλλά αποτέλεσε και το παράδειγμα της ειρηνικής προσέγγισης των λαών μετά την φρίκη και την βαρβαρότητα του 2ου Παγκόσμιου Πόλεμου».

Τέλος, τονίζεται ότι οι Παραολυμπιακοί αθλητές και αθλήτριες «οφείλουν να αποτελούν τους ουσιαστικούς πρεσβευτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο Παλτσανιτίδης βρίσκεται στο ιδεολογικό αντίθετο. Καλούμε την Ελληνική Παραολυμπιακη Επιτροπή, αλλά και τους/τις Ελληνίδες/ες Παραολυμπιονίκες να πάρουν θέση επίσημα και ανοικτά. Το ακτιβιστικό αναπηρικό κίνημα έχει έμπρακτα τοποθετηθεί απέναντι στον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία και έφτασε η ώρα να το πράξετε και εσείς».






την ίδια στιγμή οι εθνικιστές της Χρυσής Αυγής έδωσαν συγχαρητήρια στον Μίκη Θεοδωράκη, γιατί θεωρούν ότι από τον δικό τους χώρα ξεκίνησε και με τον χθεσινό του λόγο, εκεί επέστρεψε!
Συγκεκριμένα, κολακευτικά λόγια για τον Μίκη Θεοδωράκη επιστράτευσε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης. Με αφορμή την παρουσία και την ομιλία του μουσικοσυνθέτη στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα, ο Κασιδιάρης έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook: «Ο Μίκης ξεκίνησε από την Ε.Ο.Ν. του Ιωάννου Μεταξά και έκλεισε τον κύκλο του στο #Συλλαλητηριο πλάι σε Πατριώτες και Εθνικιστές! Οι ενδιάμεσες στάσεις/κυβιστήσεις παραγράφονται...».

Η Εθνική Οργάνωσις Νεολαίας (Ε.Ο.Ν.) ήταν οργάνωση νέων που ιδρύθηκε από το καθεστώς του Ιωάννη Μεταξά το 1936 και διαλύθηκε τον Απρίλιο του 1941, τρεις μήνες μετά το θάνατό του, με την κατάρρευση του μετώπου από τη Γερμανική εισβολή.

Σκοπός της ήταν η «επωφελή διάθεσιν του ελευθέρου από της εργασίας χρόνου των νέων, προς προαγωγήν της σωματικής και ψυχικής καταστάσεως αυτών, ανάπτυξιν του εθνικού φρονήματος και της πίστεως προς την θρησκείαν, δημιουργίαν πνεύματος συνεργασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης...». Όμως όπως είναι γνωστό Ο Ιωάννης Μεταξάς, είχε σαν σκοπό του μέσα από την οργάνωση αυτή να διαμορφώσει τους νέους σε πατριώτες, υποστηρικτές του καθεστώτος. Όλα αυτά, σε μία εποχή που ο ακραίος εθνικισμός αιματοκύλησε ολόκληρη την Ευρώπη και βύθισε όλη την ανθρωπότητα στον εφιάλτη του ΒΠΠ.

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ...θα ειχατε τρελαθει απο χαρα αν κρατουσε αγκαλια μια φωτο του κσργιολη σταλιν,εεεε...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή